Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos hajdinagombóc recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 csésze hajdina
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin, v. delikát)
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
2 csapott evőkanál búzadara
2 csapott evőkanál finomliszt
1 tojás
4 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1 csapott kávéskanál só

Elkészítés:
A hajdinát forró olajban felfuttatjuk, felöntjük két és fél csésze vízzel, beleszórjuk a fűszerkeveréket, borsot és puhulásig főzzük.
Langyosra hűtjük, összedolgozzuk a tojással, búzadarával, finom liszttel, fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk, forró, sós vízben kifőzzük, vajon átforgatjuk.
Azon forrón megszórjuk reszelt reszelt sajttal.

Tanácsok:
Sült szalonnapörccel és tejföllel tálalva is nagyon finom.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Sajtos tekercs » Gombás- sajtos csirkemell » Sajtos-sonkás karfiol » Tejszínes sajtos hús
» Sajtos ponty tepsiben » Burgonyás-sajtos csíkok » Sajtos - sonkás krokett » Sajtos, sonkás tortilla
» Sajtos töltött cukkini » Gombás-sajtos krumplitál » Sajtos sült tök » Sajtos túrótorta !
» Medvehagymás-sajtos kifli » Borzas sajtos pogácsa » Sajtos mandulás csirke » Csodasajtos.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.