Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos hajdinagombóc recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 csésze hajdina
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin, v. delikát)
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
2 csapott evőkanál búzadara
2 csapott evőkanál finomliszt
1 tojás
4 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1 csapott kávéskanál só

Elkészítés:
A hajdinát forró olajban felfuttatjuk, felöntjük két és fél csésze vízzel, beleszórjuk a fűszerkeveréket, borsot és puhulásig főzzük.
Langyosra hűtjük, összedolgozzuk a tojással, búzadarával, finom liszttel, fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk, forró, sós vízben kifőzzük, vajon átforgatjuk.
Azon forrón megszórjuk reszelt reszelt sajttal.

Tanácsok:
Sült szalonnapörccel és tejföllel tálalva is nagyon finom.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rántott patisszon » Gombás - sajtos pulykamell » Sajtos rúd candidásoknak » Sajtos töltött csirkemell
» Sajtos puffancs Update 1 » Sajtos-bundás hús » Sajtos csülökmetélt » Sokáig elálló sajtos rúd
» Sajtos hús paleósan » Sajtos túrós pufóka » Gyors Sajtos rudacskák » Tejszínes sajtos csirke
» Krémsajtos eperparfé » Baconos-sajtos csirkemell » Sajtos cukkinigolyó » Meggyes, sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.