| Sajtos hajdinagombóc receptReform ételek Hozzávalók: 1 csésze hajdina 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin, v. delikát) 1 csapott mokkáskanál őrölt bors 2 csapott evőkanál búzadara 2 csapott evőkanál finomliszt 1 tojás 4 evőkanál étolaj 3 dkg vaj 15 dkg reszelt sajt 1 csapott kávéskanál só Elkészítés: A hajdinát forró olajban felfuttatjuk, felöntjük két és fél csésze vízzel, beleszórjuk a fűszerkeveréket, borsot és puhulásig főzzük. Langyosra hűtjük, összedolgozzuk a tojással, búzadarával, finom liszttel, fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk, forró, sós vízben kifőzzük, vajon átforgatjuk. Azon forrón megszórjuk reszelt reszelt sajttal. Tanácsok: Sült szalonnapörccel és tejföllel tálalva is nagyon finom. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |