Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos hajdinagombóc recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 csésze hajdina
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin, v. delikát)
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
2 csapott evőkanál búzadara
2 csapott evőkanál finomliszt
1 tojás
4 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1 csapott kávéskanál só

Elkészítés:
A hajdinát forró olajban felfuttatjuk, felöntjük két és fél csésze vízzel, beleszórjuk a fűszerkeveréket, borsot és puhulásig főzzük.
Langyosra hűtjük, összedolgozzuk a tojással, búzadarával, finom liszttel, fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk, forró, sós vízben kifőzzük, vajon átforgatjuk.
Azon forrón megszórjuk reszelt reszelt sajttal.

Tanácsok:
Sült szalonnapörccel és tejföllel tálalva is nagyon finom.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sültburgonya » Sajtos-diós dip » Sajtos kukoricás lepény » Sajtos penne sonkával
» Sajtos karfiol sonkával » Juhsajtos uborkasaláta » Sajtos rúd tojás nélkül » Sajtos-olívás fejes saláta
» Sajtos-oregánós rúd » Omlós sajtos » Ropogós négysajtos pizza » Finom sajtos kelbimbó
» Sajtos rudak 2. » Sajtos husi » Sajtos májas csirkemell » Sajtos-sonkás macskafej


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.