Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos hajdinagombóc recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 csésze hajdina
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin, v. delikát)
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
2 csapott evőkanál búzadara
2 csapott evőkanál finomliszt
1 tojás
4 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1 csapott kávéskanál só

Elkészítés:
A hajdinát forró olajban felfuttatjuk, felöntjük két és fél csésze vízzel, beleszórjuk a fűszerkeveréket, borsot és puhulásig főzzük.
Langyosra hűtjük, összedolgozzuk a tojással, búzadarával, finom liszttel, fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk, forró, sós vízben kifőzzük, vajon átforgatjuk.
Azon forrón megszórjuk reszelt reszelt sajttal.

Tanácsok:
Sült szalonnapörccel és tejföllel tálalva is nagyon finom.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos zöldséges tészta » Sajtos feketeretek saláta » Update 1 Sajtos tekercs » Sajtos kifli
» Krémsajtos eperparfé » Meggyes, sajtos csirkemell » Joghurtos sajtos saláta » Sajtos, sonkás zsebes hús
» Juhsajtos vitaminsaláta » Kecskesajtos sali » Sajtos-bundás hús » Spenótos-sajtos batyu
» Sajtos sültkrumpli » Rakott-sajtos tészta » Sajtos-tojástekercs » Füstölt sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.