Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karalábéleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 zsenge karalábé
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
sárgarépa
zöldség
olivaolaj
erőleveskocka
1 tömlős kempingsajt
Nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
fél dl víz
1 csipet só.

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk,megtisztítjuk,majd karikára vagdossuk.
A karalábét kockára,a hagymát nagyon apróra vágjuk.
Olivaolajon a zöldségeket néhány percig pirítjuk,majd felöntjük kb. 2 liter vízzel,és hozzáadunk 4 erőleveskockát,és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Elkészítjük a nokedli tésztát,és a levesbe szaggatjuk,majd 5 perc alatt gyöngyöző forrás alatt készre főzzük.
Egy bögrébe néhány evőkanálnyi forró levest merünk,hozzáadjuk a kempingsajtot,és habverővel simára keverjük.
Az egészet a leveshez adjuk,rottyantunk egyet rajta,majd tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: pesmár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos puding » Sajtos-sonkás rakott kifli » Feta-sajtos rakott krumpli » Tojások sajtos tésztában
» Sajtos-gombás rakott hús » Gombás - sajtos pulykamell » Sajtos-cukkinis rétes » Sajtos csirkemell
» Anyu sajtos sütije » Sajtos Gnocchi » Sajtos-burgonyás lepény » Sajtos tojástekekercs
» Tepsis sajtos krumpli » Sajtos cukkini karika » Egyszerű sajtos rúd » Sajtos-diós mártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.