Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiol (legalább 10 fő adagja) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Karfiol (tisztított) 2,00 kg
Rama margarin 0,08 kg
Zsemlemorzsa 0,20 kg
Tejföl 0,30 l
Óvári sajt 0,20 kg
Konyhasó 0,02 kg

Elkészítés:
A rózsáira szedett, megmosott karfiolt gőzben, vagy sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól lecsurgatjuk. Egy lapos edényt (tepsi, tűzálló edény) margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és elterítjük benne a karfiolt, ha gőzben főztük, enyhén megsózzuk. A tetejére ráhintjük a maradék zsemlemorzsát, erre kerül a tejföl, és végül egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vigyázva, hogy a sajt enyhén rózsaszín legyen.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, sajtos csirkemell » Apró sajtos kifli » Sajtos karfiol Ina módra » Gombás-sajtos bukta
» Márványsajtos sörkorcsolya » Sajtos tekercs/süti » Sajtos rakott cukkini » Szalonnás karfiol
» Sajtos-sonkás macskafej » Sajtos tönkölykifli » Sajtos pástétom (10 adag) » Sajtos csirke jénaiban
» Sajtos rúd II. » Bakonyi fácánmell sajtosan » Puha sajtos pogácsa » Rangooni sajtos rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.