Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiolos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csirkehús(kisebb comb és szárny lehet vegyesen)
karfiol
tejföl
reszelt sajt
szalonna
fűszerkeverék


Elkészítés:
Apró kockákra vágom a szalonnát, és kisütöm. Zsírjából egy kevesen a tepsi aljába kebek, és bepakolom a befűszerezett húsdarabokat, úgy, hogy a szétszedett nyers karfiol rózsák is közé férjenek.Kicsit azokat is megszórom sóval. A kisült szalonnakockákat a csirke-karfiol tetejére szórom. A tejfölbe belekeverem a reszelt sajtot, és nyakon öntöm vele a tepsi tartalmát. Lefóliázva sütöm jó húsz percig, majd levéve a fóliát megpirítom kicsit a tetejét.

Tanácsok:
Azért nem írtam adagokat, mert én csak úgy szemre szoktam adagolni, de nagyon finom!
Aki fogyózik, az ne olvassa el, vagy ha mégis kedvet kap hozzá, a szalonnát nyugodtan elhagyhatja, használhat margarint vagy oliva olajat.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos szűzpecsenye. » Tejfölös borsós csirkeragu » Tejfölös csirkecombok » Rozmaringos csirkecomb
» Egyszerű sajtos rúd » Porhanyós sajtos pogácsa » Sajtos-bundás pulykamell » Kefires csirkeszárny
» Sajtos penne » Sült csirkeszárny » Csirkével töltött gomba » Brokkolis csirkém
» Csirke jóasszony módra. » Sajtos borkorcsolya » Csirkés egytál » Kedvenc csirkecombom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.