Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos, párizsis, tejfölös papucs recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A tésztához:

50 dkg liszt,
15 dkg zsír/ vagy 1 dl étolaj,
5 dkg élesztő,
3 dl tej,
1 ek. cukor,
1 ek. só

A töltelékhez:

10 dkg párizsi,
1 kis pohár tejföl,
10 dkg sajt,
fél fej vöröshagyma,
só,
bors

Elkészítés:
A tejben elkeverjük a cukrot, majd langyosítjuk. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt.
Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóiból a párizsit, a sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (Én 1 tk. sót, és negyed tk. borsot teszek rá).
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Ha a tészta megkelt, alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből.
Átlós sarkait egymásra helyezzük.
Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: Szabina00


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos gofri a la Syd » Sajtos golyók » Sajtos brokkolitál » Rántottsajtos libamáj
» Sajtos-sonkás karfiol » Albán sajtos lepény » Sajtos palacsinta » Baconos-sajtos muffin
» Sajtos csirke » Tejszínes-sajtos pecsenye » Kefíres-sajtos saláta » Sajtos-répás szendvics
» Sajtos-tejfölös brokkoli » Tejfölös csodasüti 2 » Joghurtos tejfölös pite » Tejfölös zöldbab leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.