Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos puffancs olajban sütve recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
28 deka átszitált finomliszt
4 tojás sárgája
1 csapott mokkáskanál cukor
5 deka teavaj
1 kávéskanál só
20 %-os tejföl
15 deka reszelt eidami vagy trappista sajt

Étolaj a kisütéshez.

Elkészítés:
A lisztet, tojássárgát, sót, cukrot annyi tejföllel dolgozzuk össze, amennyitől könnyen nyújtható tésztánk lesz.
Fóliába csomagolva kb. 1 óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd 2 mm vastag lappá nyújtjuk.
Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a korongok közepére kis sajthalmot rakunk, - kettéhajtjuk, s a félkörök széleit ujjunkkal végig összenyomkodjuk, nehogy sütés közben kifolyjon a megolvadt sajt.

Akár a fánkot, - bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos burgonyasalata » Sajtos sült tök » Sajtos karalábéleves » Sajtos előétel
» Krémsajtos sütemény » Sonkás sajtos csiga » Sajtos sörkifli 2 » Sajtos rolók
» Karfiolpuffancs 2 » Krémsajtos burgonyasaláta » Sonkás, sajtos sült zsömle » Sajtos karfiol felfújt
» Sonkás-sajtos guba » Sajtos-juhtúrós muffin » Sajtos sült karfiol püré » Sajtos csirkemell torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.