Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos - szakállas aprósüti recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
200 g reszelt sajt, 400 g vaj, 7 evőkanál tej, 3 tojássárgája, 600 g liszt, só
Töltelékhez:
200 g vaj, 5 db kockasajt, (vagy 150 g ömlesztettsajt, esetleg tejszínes sajtkrém),
1/2 pohár tejföl, só.

Elkészítés:
Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel , hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is)
Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjuk és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hivják szakálas pogácsának.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: boszibaba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia sajtostekercs » Fokhagymas-sajtos burgonya » Sajtos keksz II. » Tejszínes sajtos hús
» Joghurtos sajtos lepény » Gombás- sajtos csirkemell » Sajtos rakott karfiol 2 » Sajtos, szezámos rudacskák
» Kolbászos-sajtos torta » Sajtos-barnarizses pite » Retro sajtos tallér » Sajtos pulykamell
» Sajtos póréhagyma » Sajtos-diós dip » Sajtos saláta » Sonkás-sajtos croissant


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.