Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos szűzpecsenye. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye
1 csapott evőkanál só
4 evőkanál olaj
25 dkg csiperkegomba
1 púpozott evőkanál liszt
3 dl tej
10 dkg füstölt, főtt sonka
2 ecetes uborka
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
1. A megtísztított szűzpecsenyét vágja egyenlő vastag szeletekre, kicsit klopfolja ki. Hintse meg a só kétharmadával, majd a serpenyőben felforrósított olajon, nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt süsse elő a húst, vegye ki, fektesse tepsibe.
2. A megtisztított, cikkekre vágott gombát a hús sütésénél visszamaradt olajban pirítsa meg, majd hintse meg a liszttel, süsse még fél percig, majd öntse fel a tejjel. Forralja össze, hogy jól besűrűsödjön, majd hagyja kissé hűlni.
3. Ezután adja hozzá az apróra vágott sonkát, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát. A sűrű masszát halmozza az elősütött húsokra, szórja meg a maradék sajttal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsse át. Sült petrezselyem-vagy bazslikomszálakkal díszítheti.

Tanácsok:
Mutatós, finom, bármivel tálalható (burgonya, rizs, stb)

Jó étvágyat hozzá!!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 465 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos pulykamell » Sajtos csirkemell U1 » Joghurtos sajtos lepény » Kifli kecskesajtosan
» Kolbászos-sajtos csiga » Sajtos tesztasalata » Sajtos tekercs 2 » Anyuci féle sajtos stangli
» Sajtos karfiol Ina módra » Almás-sajtos vadkacsa » Sonkás sajtos bundáskenyér » Sonkás, sajtos sült zsömle
» Sajtos-zöldborsós ropogós » Sajtos karfiolpogácsa » Sajtos-cukkinis rétes » Sajtos-tejfölös tepsis hús



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.