Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-tallér recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg margarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kis tejföl
1 tojás
20 dkg reszelt sajt

őrölt kömény

Elkészítés:
A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajtot is.

Az egész keveréket elkeverem, s addig gyúrom, míg összefüggő szép tésztát nem kapok. Ha még túl száraz lenne, akkor kis tejföl adható még hozzá, de általában kell egy kis idő, míg a kezünk melegétől a margarin megpuhul és a tészta jó lesz.
Előveszem a gofrisütőt és előmelegítem.

Végül mandarin nagyságú tésztadarabokat teszek a sütőbe, és sárgásbarnára sütöm. Vigyázva, ne süljön túl. A sütőt jól összenyomom, hogy rendesen átsüljön. Megfelelően tárolva a sajtos napokig eláll.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános túrókrém » Sajtos kosárkák » Apró sajtos pogácsa » Krumplifánk virslivel töltve
» Sós rudacskák » Ottfelejtett pogácsa » Túrós pacsóka » Kókuszgolyó másképp
» Spenótos sajtfánk » Pikáns, sajtos fánk » Kefires sós kifli » Sokmagvas-sajtos sós rudak
» Vendégváró sós stangli » Sajtos grissini » Mártuska pogácsája » Krumplitortilla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.