Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos, tejfeles parmezános csirkemell... recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkemell filé (kb. 65-75 dkg összesen)
250 g mozzarella
120 g parmezán
1 l passzírozott paradicsom, passata di pomodoro
Fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 csészényi (kb. 5 dkg) zsemlemorzsa

Bors
Szerecsendió
2 evőkanál olívaolaj
Olaj, vaj a sütéshez

Elkészítés:
A parmezános csirke készítése egy egyszerű paradicsomszósz főzésével kezdődik. receptjében is Vágd hozzá apróra a hagymát és a fokhagymát. A hagymát kb. 5 perc alatt párold üvegesre közepes lángon az olívaolajon. Add hozzá a fokhagymát, pirítsd együtt fél percig. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, és fedő alatt, alacsony lángon főzd fél órát. Szükség esetén hígítsd vízzel, de ez a passzírozott paradicsom minőségétől függ, és egészen sűrű szószt kell, hogy kapj. A végén ízesítsd sóval, borssal és apróra vágott vagy szárított bazsalikommal.
Én ebben a konkrét receptben két trükköt alkalmaztam: a paradicsomszószba belefőztem egy parmezán sajt másra már nem használható, kemény szélét is, és a csirke sütése után (lásd lejjebb) megmaradt kevés olajos vajat is hozzáöntöttem a szószhoz.Miközben a paradicsomszósz fő, készítsd elő a csirkéket. A fél csirkemelleket tedd műanyag fólia közé, és klopfold ki. Egyenletes, kb. 1 cm vastagságú szeleteket kapj. Ízesítsd őket sóval, borssal, és egy kis reszelt szerecsendióval.
A húst most be kell panírozni, bár nem az itthon megszokott módon. Verd fel a tojásokat egy kis sóval egy tányérban, és keverd össze a reszelt parmezán felét a zsemlemorzsával egy másik tányérban. Először mártsd bele a húst felvert tojásokba (liszt nem szükséges hozzá), aztán a morzsás parmezánba. Kevés olaj és vaj keverékében süsd mindkét oldalán kb. 5 percig, amíg a színe szép aranybarna nem lesz. Ha kész a csirke és a paradicsomszósz, akkor ideje összeállítani az ételt. Melegítsd be a sütőt 200 fokra. Egy kb. 25×35 cm-es tűzálló tál vagy tepsi alját kend ki vékonyan a paradicsomszósszal, és tedd erre a csirkéket. Tegyél a csirkék tetejére néhány kanálnyit a paradicsomszószból, helyezd rá a felszeletelt mozzarellát, és szórd meg a maradék parmezán sajttal. Tedd a forró sütőbe, és kb. 15 perc alatt süsd készre. Akkor jó, amikor a parmezán már elkezd barnulni a tetején.

Tanácsok:
Kukoricás rizzsel vagy hasábburgonyával tálalom.

Elkészítési idő: 160 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csiga másképp » Sajtos-sonkás guba » Sajtos karfiol Ina módra » Sajtos pulykamell
» Sajtos karfiolos csirke » Rakott sajtos hús » Spenótos sajtos tészta » Sajtos kotlett
» A legegyszerűbb sajtos rúd » Sajtos csirkefalatok » Sajtos sonkás tekercs » Sajtos roló
» Sajtos csirkecomb » Piros sajtos metélt » Sajtos huziga kenyér » Sajtos-sonkás hústekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.