Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-tejfölös házi lángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
65 dkg liszt
2,5 dl víz
2,5 dl tej
1 kávéskanál só
3 dkg élesztő
A tetejére:
10-20 dkg házi tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
4-5 gerezd fokhagyma
víz


Elkészítés:
1. Meglangyosítunk kb. 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk kb. 1 evőkanál lisztet, és meleg helyen hagyjuk kelni.

2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a kovászt, a megmaradt langyos tejet és a langyos vizet, végül hozzáadjuk a sót. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény oldalától. (Ha kell, még adhatunk hozzá pici lisztet.)

3. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük a tésztát, majd rúddá formázzuk, és 15 részre osztjuk. Kicsit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük.

4. Amikor megkelt, forró olajban kisütjük az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat. Mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra szedjük.

5. A fokhagymás feltéthez lereszelünk vagy apró darabokra vágunk 4-5 gerezd fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, és a meleg lángos tetejére kenjük. Reszelt sajttal megszórva, valamint tejföllel megkenve kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lusta lángos 2. » Tartós lángos » Egyszerű töltött lángos » Egyszerű lángostészta
» Szatyros lángos » Lángos mokuskalany módra » lángos » Tepertős krumplilángos
» Krumplis lángos » Apa lusta lángosa » Pofon egyszerű lángos » Felhőlángos
» Paraszt lángos Erzsi módra » Lángos kicsit másképp » Lightos lángos » Sajtos-tejfölös hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.