Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos, tejfölös tarja csőben sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg tarja
1 nagy doboz tejföl
15-20 dkg sajt,pl:trappista,edami
pici őrölt fekete bors
kevés olaj

Elkészítés:
A kicsontozott tarja szeleteket enyhén ki kell kloffolni.(nem annyira ,mint egy rántott szeletet)
Egy tepsi alját vagy jénai tálat lehellet vékonyan ki kell kenni olajjal,de nagyon vékonyan,mert a tarjából elegendő zsír ki fog sülni.Ezután sorba rakdd le a szeleteket,pici őrölt borssal szórdd meg.Tetejére kanalazd rá a tejfölt,egyenletesen simítsd el,maj szórd a tetejére a reszelt sajtot.Takard le alufóliával,lehetőleg úgy,hogy ne érjen a húshoz,mert amúgy hozzá fog ragadni a sajt!Közepesen forró sütőben kell megsütni. kb. félóra múlva vedd le az alufóliát és süsd addig,amíg a sajt szép pirosas színt kap a tetején.

Tanácsok:
Ne sózd meg külön,mert a tejföl és a sajt jól "megízesíti".Vigyázz,nehogy túl forró sütőben,hirtelen süsd,mert akkor megég és kiszárad a hús és élvezhetetlen lesz.Köretnek krumplisalátát ajánlok,nekünk ezzel ízlett a legjobban.
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Kata óvónéni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi fácánmell sajtosan » Kifli - margarinos, sajtos » Burgonyás-sajtos csíkok » Sajtos-brokkolis pulyka
» Töltött gombafejek sütve » Sajtos Gnocchi » Gombás-tejfölös pulykamell » Medvehagymás-sajtos kifli
» Sajtos tesztasalata » Birsalmasajtos - diós pite » Rakott tarjás burgonya » Fűszeres-sajtos kelbimbó
» Csőben sült zöldségek 2. » Sült sajtos gombóc » Sajtos-tejfölös hús » Andi sajtos rúdja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.