Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-újhagymás csirke recept recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
2 szál nagyobb újhagyma
20 dkg sajt
1 nagy doboz tejföl
1 dl tej
só bors, ízlés szerint
1 pohár (2 dl) rizs
2 db kockasajt

Elkészítés:
1. Először feltesszük a rizst főni, az elkészül, mire a többivel is elkészülünk.
2. A csirkemellet felszeleteljük, olyan közepes kockákra.
3. A hagymát apróra vágjuk, és a zöldjéből is teszünk hozzá egy keveset.
4. Kis olajon megpirítjuk a csirkét, de tényleg pirítjuk, hogy néhol bebarnuljon. Az utolsó pár percben
rátesszük a hagymát is, és együtt pirítjuk őket, illetve közben fűszerezzük a húst.
5. A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a tejföllel, majd egy kis lábosban a tejjel együtt feltesszük főni.
Állandó kevergetés mellett felforraljuk, és éppen csak egyet rottyantunk rajta.
6. A közben elkészült rizst olajozott sütőtálba simítjuk, majd rátesszük a csirkét, végül a sajtos-tejfölös tejet
is ráöntjük.
7. A tetejére tesszük a maradék sajtot, illetve a kockasajtokat kis darabokban rátépkedjük. Mehet a sütőbe,
úgy fél órára, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje.

sütési hőfok: 190 °C


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes, kapros csirke » Sonkás-fűszeres csirkemell » Mézes-currys csirke » Házi csirkehúsleves
» Citromos csirke más módon » Vietnami csirkesaláta » Jonatános csirke » Csirkecomb egyszemélyes
» Sajtos csirkemell gombával » Kínai csirkés üvegtészta » Rakott csirke olasz módra » Sajtos csirke
» Tanyasi rakott csirke » Tejfeles csirkemáj » Juharszirupos sült csirke » Csirkemáj almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.