Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos zöldségleves kukoricadarás galuskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 8-10 dkg liszt (4-5 púpozott evőkanálnyi) bio búza fehér liszt
- 1 „rúd” sajtkrém (pl. Medve tömlős sajt)
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 közepes fej karalábé
- 1 csomó petrezselyem zöldje

- kevéske olivaolaj
- só

Elkészítés:
Némi olivaolajon a karikákra feldarabolt répákat és a kockára vágott karalábét elkezdem födővel lefedett lábasban megpárolni, természetesen meg is sózom. Mielőtt még megpirulna, 1 fél pohárnyi vizet öntök rá, hogy abban párolódjon és szigorúan lefedem. A fedőt keveréshez sem szoktam levenni, hanem rászorítom az edényre és az edényt a tűzről leemelve megrázogatom párszor keverés helyett.

A galuska kifőzéséhez egy másik edényben sós vizet melegítek.
A galuskához az előzőleg fél napra beáztatott kukoricadarát összekeverem a tojással és a liszttel. A lisztet kanálról kanálra adagoljam odafigyelve, hogy ne legyen túl kemény a galuskatészta. Ha mégsem lenne elég lágy, némi vizet adok hozzá és természetesen megsózom. Kb. fél csomónyi petrezselymet apróra darabolok és azt is szépen belekeverem.

A galuskát beleszaggatom a felforrt főzővízbe.
Miután a galuska kifőtt a főzővízből annyit öntök rá a zöldségre (akár az összes főzőlevet), hogy közepesen sűrű legyen a leves a galuska hozzáadásával. Akár még pluszban is önthetek hozzá vizet.
Ezek után belenyomom a tömlős sajtot a vízbe és elkeverem, hogy teljesen feloldódjon, valamint a maradék feldarabolt petrezselymet is hozzáadom a leveshez és még annyira felrottyantom a levest, hogy a pluszban hozzáadott petrezselyem éppen megfőljön.

Tálaláskor trappista sajtot reszelek a levesre, ami pikk-pakk már olvad is...hmmm... nyami:)

Tanácsok:
Egyszerű, ízletes és általam imádott leveske, ami egy esős nap után hazaérve felmelegíti a lelkemet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kocsó Viktória (Vik)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: kocso.viktoria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni sajtos csiga » Túrós sajtos tésztasaláta » Sajtos hal » Parajos -sajtos palacsinta
» Sajtos rakottas » Tepsiben sült sajtos karaj » Sajtos-Baconos hús » Sajtos csirke tésztával
» Füstölt sajtos sztrapacska » Sajtos lepénykék » Sajtos ropogós » Piros sajtos metélt
» Sajtos-sonkás macskafej » Sajtos póréhagyma » Sajtos rúd omlós » Kecskesajtos felfújt UD2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.