Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtroló recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
kenéshez egy tojás
díszítéshez reszelt sajt

krémhez
0,5 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg reszelt sajtkeverék pl. füstölt sajt, edami
10 dkg vaj
1 tömlős sajt vagy 10 dkg mascarpone
só, bors

Elkészítés:
A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd folyamatosan kevergetéssel felforraljuk, vigyázva, hogy ne égjen le. Ha besűrűsödött, beletesszük a reszelt sajtot, s addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Hagyjuk hűlni.
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, és a tömlős sajttal/mascarponéval együtt a főzött krémhez adjuk.

A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra; 1 cm széles, 12 egyenlő hússzú csíkra vágjuk, és formára tekerjük. (Pl. fakanálnyélre).
Felvert tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd forrón, enyhe csavaró mozdulatokkal lehúzzuk a nyélről.
Ha kihűlt, habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, végeit reszelt sajtba nyomjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás batyú » Sajtos rúd I.- II. » Mandulás pogácsa » Borzas pogácsa
» Káposztás pogácsa-finom » Leveles hagymás lepény » Diós kiskiflik » Joghurtos pogácsa
» Darált húsos pizzatekercs » Ircsi túrós pogácsája » Trapista sajt hazilag » Banános desszert
» Sajtos pogácsa, kifli » Hawaii muffin » Pizzás mini batyuk » Ropogós sajtos tallér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.