Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal sült csirke nagyon zöld körettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
15 dkg sajt
sült csirke fűszer
25 dkg (mélyhűtött) zöldborsó
25 dkg brokkoli
1 csokor petrezselyem
2 ek. földimogyoró olaj

bors

Elkészítés:
A csirkecombokat bedörzsölöm a sült csirke-fűszerrel, ezzel fellazítom a bőrt. A sajtot kis darabokra vágom és a csirkecombok bőre alá egyenletesen bedugdosom.
A combokat tűzálló tálba rakom, ujjnyi vizet öntök alájuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe teszem sülni.
A sajt a sütés közben megolvad és elkeveredik a pecsenyelével, a húst ezzel a lével 5 percenként meglocsolom, a csirke kb. 50-55 perc alatt készre sül.
Ha megsültek, kiveszem és megfordítom a combokat, s hagyom, hogy kihűljenek. A kihűlt combokról leszedem a húsokat, összeforgatom a sajtos pecsenyelével.
A borsót és a brokkolit 5 percre forró vízbe áztatom, majd rögtön leszűröm. 2 evőkanál mogyoróolajat felhevítek, kb. 5 perc alatt alacsony lángon készre párolom rajta a borsót és a brokkolit. Ízlés szerint sózom és borsozom. Az elkészült zöldségköretet összeforgatom a durvára aprított petrezselyemzölddel, egy kevés zöldet félreteszek a tálaláshoz.
Tálaláskor húst szedek a tányérra, mellé szedem a köretet és megszórom a maradék petrezselyemzölddel díszítésként.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás-tepsis csirke » Marengói csirkecomb » Magyaróvári csirkemell » Chilis csirkemell
» Thai zöldséges-csirkemell » Berber csirke » Csirkemell citrommártásban » Gong-bao csirke
» Fűszeres csirkemáj » Csirkemelltekercs » Mediterrán csirkesaláta » Tojásban pácolt csirkemell
» Fetával töltött csirkemell » Baconos-sajtos csirke » Almás grillcsirke » Sajtos batyus csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.