Tutireceptek.hu fejléc

Saláta mázas dióval és szőlővel recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 evőkanál méz,
2 kávéskanál chilipor,
1 evőkanál reszelt torma,
1 dl tejszín,
15 dkg dió,
1 kisebb, érett, puha avokádó,
0,5 dl olivaolaj,
1 zöldcitrom leve,
1 evőkanál vörösbor ecet,
só, bors,
1 zacskó Brasiliana saláta-mix,
1 fürt szőlő.

Elkészítés:
A mézet egy kisebb keverőtálban elkeverjük a chiliporral, a tormával és a tejszínnel. Hozzáforgatjuk a diót, amelyet aztán egy sütőlappal kibélelt tepsibe terítünk egy rétegben, és forró sütőben kb. 15-20 perc alatt megpirítunk. Ha kész, kiszedjük és hűlni hagyjuk.

Amíg a dió pirul, elkészítjük az öntetet. Ehhez az avokádót egy nagy keverőtálban villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Alaposan elkeverjük, aztán jöhet bele a zöldcitromlé, az ecet és a chilipor is, sózzuk ízlés szerint, végül annyi olivaolaj, hogy közepesen sűrű öntetet kapjunk.

Aztán ezzel az öntettel összekeverjük a saláta-keveréket, és tányérra halmozzuk. Megszórjuk a kihűlt, pikáns dióval és a szőlőszemekkel.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás-sárgarépa saláta » Cappuccino muffin dióval » Eper-banán saláta » Tiroli saláta
» Ananászos rizssaláta » Déligyümölcs saláta » Tökmagos vitaminsaláta » Csirkés kenyérsaláta
» Majonezes rizs salata » Kelkáposzta saláta » Erdélyi salátaleves » Lengyel gombasaláta
» Diétás párizsi saláta » Tavaszi saláta 2. » Juhsajtsaláta » Diós pulykamellsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.