Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarack torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 főre
A piskótához:

6 tojás
6 púpos ek liszt
6 púpos ek cukor
½ cs sütőpor
baracklekvár
A krémhez:

3 dl turmixolt sárgabarack
1 dl víz
1 cs citromos gyümölcskocsonya por
3 dl Hulala vagy tejszínhab
cukor
3-4 db sárgabarack

Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük.
Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük.
Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. (A lépésekről fotók itt.)
Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére.
Krém: A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, és összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen.
A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!)
Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a barackvelővel.
Ízlés szerint édesítjük. (A képen Xukorral édesítettem, hogy diétázó családtagjaim is fogyaszthassanak belőle.)
A tejszínt felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés barackot. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze nagyon a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém.
A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.)
Porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá valamilyen díszesebb bevonatot is.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x40 cm


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gabó torta » Kedvenc kókuszgolyó torta » Csoki torta egyszerűen » Gombás tortahusi
» Karamelltorta » Túrótorta sütés nélkül 2. » Liszt nélküli máktorta » Ribizlis joghurt-torta
» Gyors csoki torta » Sütés nélküli almás torta » Csokoládés farönk torta » Gesztenyés habos torta
» Gombás-paprikás rizstorta » Erdei gyümölcsös torta » Vérnarancs torta » Törtmogyorós csokitorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.