Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos gombóc (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
700 g sárga burgonya
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
kb. 40 g kókuszzsír vagy növényi margarin
10-15 db pici, érett sárgabarack

fahéj
nádcukor
tönkölymorzsa
olaj

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a liszttel és a margarinnal, sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk (inkább keményebb legyen a tészta), és 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. Beletesszük a félbevágott, kimagozott barackokat, megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal és gombócokat formázunk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és miután feljöttek a víz tetejére, még 4-5 percig főzzük.
Olajban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk, és megszórjuk fahéjas nádcukorral.

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből 15-20 db kis gombóc készíthető.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög húsgombócok » Gombagombóc » Zabpelyhes húsgombócok » Húsgombócos zöldségleves
» Sárgabarackos joghurttorta » Májgombóc (levesbetét) » Húsgombóc Juszuf módra » Káposztás gombóc...
» Vadas gombóckáim » Sárgabarackos clafoutis » Halgombócleves » Sztrapacskagombóc
» Túrógombóc tejbegrizzel » Königsbergi húsgombóc » Bugaci húsgombóc leves » Burgonyagombóc leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.