Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos, habos süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 tojás sárgája
30 dkg margarin
28 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 cs sütőpor
3 dl tej (kb)
ízlés szerint gyümölcs (nekem most sárgabarack volt)

Habhoz:

7 tojás fehérje
35 dkg cukor

Elkészítés:
A tojás sárgákat a margarinnal, cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tejet és a lisztet, sütőport már kézi habverővel dolgozzuk össze. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. A tetejére tesszük a tisztított és aprított gyümölcsöket.

180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

Közben a fehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült a habot rásimítjuk a tetejére, majd visszatoljuk a sütit 100-120 fokra kb 15 percre. A lényeg, hogy a hab ne legyen sárgás, különben a vágásnál a hab törni fog.

Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni, de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 deka cukrot kell tennünk, ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurthabos narancszselé » Erzsike habos piskótája » Meggyes habos piskóta » Kakaós-barackhabos torta
» Habos pite » Habos-mazsolás túrótorta » Sárgabarackos joghurttorta » Habos túróslepény
» Habos túrós hulala » Áfonyás-tejszínhabos torta » Ananászos habos rizs » Habos alma
» Habos piskóta » Diós-habos szeletek » Habos tejespite » Sárgabarackos clafoutis


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.