Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 kg sárgabarack
25 dkg finomliszt
22 dkg porcukor
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
4 dl tej
4 db tojás
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:
A sárgabarackot pár másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, héját lehúzzuk, félbe választva magját eltávolítjuk, kristálycukorral megszórjuk. Fél óra múlva szűrőre rakjuk, lecsepegtetjük.

A porcukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát összekeverjük.

Egy közepes tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, rákenjük a margarin felét, majd rászórjuk a lisztes keverék felét és rámorzsoljuk a tehéntúrót.
Ezután egyenletesen - magházzal lefelé - végigrakjuk a fél barackokkal, s rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
A maradék margarint felolvasztjuk, leturmixoljuk a tejjel, tojásokkal, pudingporral, - rálocsoljuk a sárgabarackra úgy, hogy mindenhova jusson.

Előmelegített sütőben 170-180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Nagyon finom desszert, - csokoládémázzal is szoktam készíteni.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sakktábla sütemény » Méteres sütemény » Neve nincs sütemény » Almás-pudingos sütemény
» Kókuszos sütemény » Kekszes sütemény » Berlini sütemény » Butter-keksz sütemény
» Aprósütemények: 4 az 1-ben » Egyszerű almás sütemény » Édes puliszka sütemény » Mákos-diós sütemény
» Kókuszos aprósütemény » Citromos áfonyás sütemény » Epres sütemény » Cukkinis sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.