Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 kg sárgabarack
25 dkg finomliszt
22 dkg porcukor
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
4 dl tej
4 db tojás
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:
A sárgabarackot pár másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, héját lehúzzuk, félbe választva magját eltávolítjuk, kristálycukorral megszórjuk. Fél óra múlva szűrőre rakjuk, lecsepegtetjük.

A porcukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát összekeverjük.

Egy közepes tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, rákenjük a margarin felét, majd rászórjuk a lisztes keverék felét és rámorzsoljuk a tehéntúrót.
Ezután egyenletesen - magházzal lefelé - végigrakjuk a fél barackokkal, s rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
A maradék margarint felolvasztjuk, leturmixoljuk a tejjel, tojásokkal, pudingporral, - rálocsoljuk a sárgabarackra úgy, hogy mindenhova jusson.

Előmelegített sütőben 170-180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Nagyon finom desszert, - csokoládémázzal is szoktam készíteni.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zebra sütemény » Laci süteménye » Csiki csikos sűtemény » Hetessütemény
» Ischler aprósütemény » Pudingos sütemény » Ánizsos teasütemény » Tojás nélküli sütemény
» Sárgabarackos habos » Méteres sütemény » Kefíres szilvás sütemény » Citromkrémes sütemény
» Nevenincs kakaós sütemény » Remegős sütemény » Francia habos sütemény » Székely sütemény-diós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.