Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackpite lightosabban recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
23 cm-es piteformához:

A tésztához:
20 dkg liszt
6 dkg vaj
9 dkg áttört túró
2 evőkanál cukor
1/4 teáskanál sütőpor
csipet só
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanálnyi citromhéj
1 tojásfehérje

A töltelékhez:
75 dkg érett sárgabarack
3 evőkanál sárgabaracklekvár
2 teáskanál narancslikőr (elhagyható)
1 szem szeder (elhagyható)
2 evőkanál cukor
3 evőkanál őrölt dió vagy mandula
1 evőkanál szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztá gyúrok, folpackba csomagolom, hűtőbe teszem, amíg a tölteléket elkészítem. A töltelékhez a sárgabarackokat leforrázom, meghámozom, felszeletem. A darált diót/mandulát kis tálban összekeverem a cukorral. A lekvárt egy másik tálkában összekeverem a narancslikőrrel. A tésztát lisztezett felületen akkorára nyújtom, hogy kényelmesen jusson a forma peremére is (kb. 3-4 mm vastagságú lesz a tészta). Belesimítom a sütőpapírral bélelt piteformába (a felesleget körben levágom). A kimaradt tésztát ismét homogén gombóccá gyúrom, kinyújtom, vékony csíkokra szeletelem. A piteromába helyezett tésztát megszórom a cukros dióval, rákenem a likőrös lekvárt, egyenletesen elosztom rajta a barackszeleteket. Meghintem szeletelet mandulával, a tésztacsíkokat nagyjából a szeletelés mentén ráhelyezem, a közepét 1 szederrel kijelölöm. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világos pirosra sütöm. Fátyolnyi porcukorral meghintem, óvatosan kiveszem a formából, a rácson hagyom hűlni.

Tanácsok:
Mivel a tésztában az omlós tésztákhoz képest jóval kevesebb a zsiradék, diétázók is lelkiismeret furdalás nélkül falatozhatják.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizstorta » Piskóta Nono módra.) » Narancsos csillagok » Russischer Zupfkuchen
» Nagyi "trutyi" » Kakaós piskóta I. » Kuglóf egyszerűen » Zsermak - nagyon finom
» Túrórolád » Rózsafánk más módon » Fahéjkrém gyümölcsökkel » Őszibarackos krémtúró
» Almapuding másként » Kata szelet » Bortésztába burkolt szilva » Zebra szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.