Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarckos koszorú recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/8 l tej
4 dkg friss élesztő
50 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
12 dkg cukor
18 dkg margarin
1/2 tk. só
őrölt szerecsendió
4 tojás
4 dkg mandulapehely
1 dob. sárgabarackbefőtt
1 tk. porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt a liszthalom közepébe morzsoljuk. A langyos tejjel, 1 ek. cukorral, kevés liszttel elkeverjük, letakarva, 15-20 percig pihentetjük. A margarint a maradék cukorral, a citromhéjjal, a sóval és a szerecsendióval kikeverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a kovászhoz adjuk, majd puha tésztává összedolgozzuk. 30 percig kelesztjük. Egy 26 cm-es, margarinnal kikent koszorúforma karimáját mandulapehellyel megszórjuk. A cikkekre vágott barackokat a barázdákba helyezzük, rásimítjuk az átkevert tésztát, és letakarva még 20-25 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig, majd letakarva további 15 percig sütjük. 10 perc pihentetés után a formából kiborítjuk és porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Frankfurti koszorú » Baconos-húsos koszorú » Mákos koszorú » Linzerkoszorú
» Narancsos linzerkoszorú » Húsvéti koszorú » Nugátos koszorú » Húsvéti koszorú másképpen
» Adventi mézes koszorú » Karácsonyi kalácskoszorú » Mogyoró koszorú » Mákos koszorú másképpen
» Ünnepi kalácskoszorú » Citromos adventi koszorú » Zöldséges rizskoszorú » Kefíres prósza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.