Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsó-főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg sárgaborsó
kevés füstölt oldalas, (vagy ennek hiányában szalonnabőrke)
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
babérlevél
ételízesítő
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A sárgaborsót előző este hideg vízben beáztatjuk. (Ha hirtelen ötlettől vezérelve szeretnénk elkészíteni, akkor sincs semmi baj, így is, úgy is hamar megfő.)
Egy megfelelő edénybe beleöntjük a megmosott sárgaborsót, hozzáadjuk az apróra összevágott vöröshagymát, fokhagymát, füstölt dolgokat, babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb 2 ujjnyira ellepje. Szórunk bele egy kevés ételízesítőt (ki melyiknek a híve), mert a zöldséges íz csak előnyére válik a főzelékünknek. Ha felforrt, másfél órai lassú főzés következik. Időnként megnézzük, mennyire puhul, illetve fő szét a borsó. Amikor szétfőtt, egy nagyon "vékony" rántással berántjuk. Azért nevezem vékonynak, mert akár el is hagyhatnánk, a főzelék akkor is sűrű lesz. De a megszokott ízek miatt nem árt egy kis rántás. Ehhez az étolajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor levesszük tűzről és félretesszük, hogy kihűljön. Ugyanígy levesszük a tűzről a főzeléket is, hogy kicsit az is visszahűljön. Én ezt azért találtam ki, mert ez esetben nem kell a rántáshoz vizet önteni, és nem is csomósodik be, amikor a főzelékhez öntjük. Amikor ez megtörtént, egyet forralunk rajta és már el is készült.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás lencse » Magyaros zöldbab főzelék » Tökfőzelék párizsi-pörkölttel » Szalonnás burgonyafőzelék
» Kapros cukkinfőzelék » Zöldbabfőzelék » Tökmetélt » Az én sóskafőzelékem
» Vidámfőzelék:) » Brokkolifőzelék 1 » Kelkáposzta főzelék » Paradicsomos tökfőzelék
» Borsófőzelék » Babfőzelék » Kaporszósz » Anyu-féle zöldborsófőzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.