Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsó krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó
1 fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 kisebb babérlevél
bors
borsikafű
kakukkfű

császárszalonna

Elkészítés:
Az átválogatott sárgaborsót félórával a főzés előtt be kell áztatni, majd fel kell rakni főni az apróra vágott hagymával, átpréselt fokhagymával és babérlevéllel. A félkész borsót megsózzuk, megborsozzuk és adunk hozzá egy kevés borsika füvet és kakukkfüvet, majd puhára főzzük. Ha puha akkor kézi mixerrel simára mixeljük, közben hozzáadjuk a tejfölt. Majd visszatesszük a tűzre és kb. 10 perc alatt készre főzzük.

Tanácsok:
Kis csíkokra vágott sült császárszalonnával tálaljuk.


A receptet beküldte: porcellán


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgadinnye krémleves » Áfonyás krémleves » Vegyes gyümölcskrémleves » Almakrémleves
» Sült hús sárgaborsópürével » Burgonya krémleves » Fokhagymakrémleves 1 » Gyors zöldségkrémleves
» Diós szárnyas-krémleves » Hideg krémleves » Sajt-krémleves » Szalonnás sárgaborsóleves
» Sárgarépa krémleves » Cékla krémleves » Hűsítő dinnyekrémleves » Eperkrémleves mentával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.