Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsó krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó
1 fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 kisebb babérlevél
bors
borsikafű
kakukkfű

császárszalonna

Elkészítés:
Az átválogatott sárgaborsót félórával a főzés előtt be kell áztatni, majd fel kell rakni főni az apróra vágott hagymával, átpréselt fokhagymával és babérlevéllel. A félkész borsót megsózzuk, megborsozzuk és adunk hozzá egy kevés borsika füvet és kakukkfüvet, majd puhára főzzük. Ha puha akkor kézi mixerrel simára mixeljük, közben hozzáadjuk a tejfölt. Majd visszatesszük a tűzre és kb. 10 perc alatt készre főzzük.

Tanácsok:
Kis csíkokra vágott sült császárszalonnával tálaljuk.


A receptet beküldte: porcellán


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parajkrémleves » Zöldséges gombakrémleves » Krémleves almából » Póréhagymakrémleves
» Galyasági zellerkrémleves » Zöldborsókrémleves » Petrezselyem krémleves » Sajtos brokkolis krémleves
» Karottakrémleves » Fokhagyma krémleves 2. » Sajtkrémleves cipóban » Zellerkrémleves
» Sajtkrémleves » Medvehagyma krémleves » Mexikói sajtkrémleves » Sárgaborsókrém pirítósra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.