Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsókrém pirítósra recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek mustár
kis kk curry por
kis kk őrölt csili por
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A sárgaborsót beáztatjuk, levét leöntjük és tiszta vízben feltesszük főni a megpucolt hagymával, sóval együtt. 30 perc után, ha pépesre főtt, szűrőbe öntjük, lecsepegtetjük, majd a zúzott fokhagymával, az olajjal mixer segítségével pépesítjük. Borssal, curryvel, csilivel pikánsra ízesítjük, behűtjük. Tálalás után jól átkeverjük ( az állás során besűrűsödik), majd pirítós kíséretében sok friss zöldséggel asztalra adjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Camembert krém piritósra » Krumplikrém pirítósra » Sárgaborsókrém » Padlizsán krém piritósra
» Szalonnás feltét pirítósra » Vendégváró színes pástétom » Sajtkrém » Esti gyors melegszendvics
» Padlizsánkrémem » Tojáskrémes melegszendvics » Bolgár szendvics » Szerelmes szendvics
» Tarka tavaszi túró » Bundás kenyér másképp » Töltött kifli sonkával » Fokhagymás vaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.