| Sárgaborsókrém pirítósra receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma só, bors 1 ek mustár kis kk curry por kis kk őrölt csili por 0,5 dl olívaolaj Elkészítés: A sárgaborsót beáztatjuk, levét leöntjük és tiszta vízben feltesszük főni a megpucolt hagymával, sóval együtt. 30 perc után, ha pépesre főtt, szűrőbe öntjük, lecsepegtetjük, majd a zúzott fokhagymával, az olajjal mixer segítségével pépesítjük. Borssal, curryvel, csilivel pikánsra ízesítjük, behűtjük. Tálalás után jól átkeverjük ( az állás során besűrűsödik), majd pirítós kíséretében sok friss zöldséggel asztalra adjuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Timancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |