Tutireceptek.hu fejléc

Sárgadinnyekrém héjába töltve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre:
10 dkg málna
1 evőkanál kukoricaliszt
1 nagyobb sárgadinnye
2 evőkanál mandulaforgács

Elkészítés:
Előkészítés:
A tálalás előtti este a málnát - amiből néhány szemet félreteszünk másnapra a díszítéshez - összeturmixoljuk, majd a kukoricaliszthez keverjük, jól eldolgozzuk. Az így kapott krémet lassú tűzön kb. 5 percig melegítjük, amíg könnyű mártás lesz belőle. Hagyjuk kihűlni, majd zárható edényben a hűtőbe tesszük.

Másnap a lehűtött sárgadinnyét alaposan megmossuk, felső, kb. egyharmad részét levágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk, és a dinnye húsából karalábévájóval egyforma golyókat vájunk ki. Visszatöltjük a golyókat a dinnyébe, ráöntjük a málnaszószt, hogy a dinnyegolyók közé is jól becsurogjon. A tetejét megszórjuk a mandulával, és így tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Héjában sült krumpli » Krumpli - töltve » Csirkemell töltve » Marhafelsál töltve
» Sörkifli lekvárral töltve » Csillagtök töltve » Burgonya héjában sütve » Sült alma túróval töltve
» Baconba sült fasirt töltve » Pulykacomb-töltve » Öszibarack töltve » Karalábé töltve
» Barátfüle gombával töltve » Ostyalapok gazdagon töltve » Fasírt sajttal töltve » Szűzpecsenye töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.