Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépa főzelék borban párolva recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöld
2 ek zsír
1 dl száraz rozé bor
1 kávéskanál pirospaprika
3 ek finomliszt
3 dl tej
ízlés szerint só

Elkészítés:
A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig.

Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom.

Ha szükséges, még vízzel hígítom.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mindenfélés főzelék » Alma-sárgarépa saláta » Sárgarépás csirkeszárny » Fimo tökfőzelék
» Lencsefőzelék » Patiszonfőzelék » Az én sóskafőzelékem » Pikáns burgonyafőzelék
» Joghurtos brokkoli főzelék » Borban sült töltött hús » Kínai kelkáposzta főzelék » Cukkinis főzelék
» Krémes sárgarépa torta » Diós sárgarépasaláta » Zöldborsó főzelék » Sárgarépakrém másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.