Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás-vöröshagymás gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
100g csiperkegomba
100g vöröshagyma
100g sárgarépa
tárkony
3 gerezd fokhagyma
2 db tyúkhúsleveskocka

Elkészítés:
felaprítjuk a fokhagymát,vöröshagymát, és a sárgarépát =utóbbit szeletekre majd cikkekre.
nyers gomba esetén a gombát is.
az összesen 300grammnyi zöldséget egy kisebb fazékba tesszük,
felengedjük vízzel, amíg az kényelmesen ellepi a zöldségeket
felforrás után beledobjuk a 2 leveskockát, és egy csipet tárkonyt.
végül a zöldségek puhulásáig főzzük.

Tanácsok:
a tárkony tényleg csak egy csipet legyen ekkora adag elkészítéséhez. vigyázni kell vele mert ha sok, nagyon elronthatja az étel ízét!

a sárgarépát érdemes cikkekre vágni, hamarabb megfő:)

ízesítésnek ha valaki szereti, mehet bele kevés tejföl, de anélkül is finom:)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Stephenie Queen


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaleves májgaluskával » Fokhagymás gombaleves » Gombaleves cérnametélttel » Göcseji gombaleves
» Gombaleves fogyókúrázóknak » Gombaleves á lá Milli » Friss gombaleves » Tejfölös-kapros gombaleves
» Gombaleves » Háromhagymás gombaleves » Sűrű tejfölös gombaleves » Tejfölös gombaleves
» Különleges gombaleves » Tejszínes gombaleves » Rizses gombaleves » Gombaleves magyarosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.