Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás zöldmetélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dgk zöldmetélt (száraztészta), 2 szál sárgarépa, 5 dkg margarin, 1 marhahúsleves-kocka, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Zöldmetéltet a szokásos módon sós vízben megfőzzük és a margarin felére szedjük, majd jól összekeverjük és melegen tartjuk. A sárgarépát közben megtisztítjuk, a felét gyufaszálnyi vastagra gyaluljuk, a többit egészen apró kockákra vágjuk. A kockarépát a maradék margarinon megpirítjuk, rászórjuk a szétzúzott fokhagymát, és ráöntjük az 1 dl vízben feloldott leveskockát. Jól összeforraljuk és a zöld tésztával meg a tejföllel összekeverjük. Tálaláskor a mártásos tészta tetejére halmozzuk a megmaradt gyalult sárgarépát és a petrezselyemzöldet.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg sárgarépasaláta » Sárgarépás reggeli krém » Sárgarépás-kesudiós keksz » Sárgarépás-diós szelet
» Sárgarépás muffin » Mézes-sárgarépás muffin » Sárgarépás itóka » Sárgarépás!!!
» Sárgarépás csirkemell » Sárgarépás vagdalt » Zöldmetélt piros raguval » Sárgarépás babkrémleves
» Sárgarépás almasaláta » Sárgarépás szelet » Sárgarépás csirkeszárny » Sárgarépás pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.