Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás zöldmetélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dgk zöldmetélt (száraztészta), 2 szál sárgarépa, 5 dkg margarin, 1 marhahúsleves-kocka, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Zöldmetéltet a szokásos módon sós vízben megfőzzük és a margarin felére szedjük, majd jól összekeverjük és melegen tartjuk. A sárgarépát közben megtisztítjuk, a felét gyufaszálnyi vastagra gyaluljuk, a többit egészen apró kockákra vágjuk. A kockarépát a maradék margarinon megpirítjuk, rászórjuk a szétzúzott fokhagymát, és ráöntjük az 1 dl vízben feloldott leveskockát. Jól összeforraljuk és a zöld tésztával meg a tejföllel összekeverjük. Tálaláskor a mártásos tészta tetejére halmozzuk a megmaradt gyalult sárgarépát és a petrezselyemzöldet.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás tészta » Sárgarépás burgonyaleves » Sárgarépás reggeli krém » Sárgarépás narancsjuice
» Sárgarépás-diós szelet » Sárgarépás itóka » Sárgarépasaláta » Sárgarépás fasírt
» Mézes-sárgarépás muffin » Diós sárgarépasaláta » Sárgarépás csirkemell » Sárgarépás!!!
» Sárgarépás pogácsa » Sárgarépás rizs » Sárgarépás süti » Sárgarépás reggeli ital


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.