Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú csirkezúza recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkezúza (tisztítva, kisebb darabokra vágva)
1 csemegeuborka(vagy pepperoni vagy bármilyen más savanyúság)maradék leve
10 dkg kockázott kolozsvári szalonna(alias bacon)vagy füstölt szalonna
1 fej hagyma
20 dkg gomba (elhagyható)
1/2 üveg csemegeuborka
3 dl tejszín
kevés liszt
2-3 babérlevél
2-3 borókabogyó
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A kiolvasztott szalonnán megfuttatom az apróra vágott hagymát, átpirítom rajta a zúzát és a gombát, és hozzáteszem a csíkokra vágott uborkát, és fölöntöm a savanyúság levével. Megy bele a babér, boróka, őrölt bors, szerecsendió, ha kell só. Lassú tűzön párolom, ha puha, behabarom a kevés liszttel elkevert tejszínnel (lehet tejföl is, persze), átrottyantom, és kész. Ha van, nagyon jót tesz neki egy nagy csokor vágott petrezselyem a végén.

Tanácsok:
Mi knédlivel ettük, de szerintem rizzsel vagy nokedlivel is finom...

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: anam


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú leves » Savanyú göngyölt hús » Savanyú káposzta krémleves » Savanyú májleves
» Savanyú máj pörköltágyon » Edes-savanyu pulykamell » Savanyúkáposzta saláta » Savanyú tojás melegen
» Savanyú káposzta leves » Savanyú káposzta párolva » Savanyú káposzta lencsével » Csípős savanyú spagetti
» Savanyúkáposztás saláta » Édes-savanyú csirkemell » Céklás savanyú káposzta » Savanyú krumplileves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.