Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú csirkezúza recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkezúza (tisztítva, kisebb darabokra vágva)
1 csemegeuborka(vagy pepperoni vagy bármilyen más savanyúság)maradék leve
10 dkg kockázott kolozsvári szalonna(alias bacon)vagy füstölt szalonna
1 fej hagyma
20 dkg gomba (elhagyható)
1/2 üveg csemegeuborka
3 dl tejszín
kevés liszt
2-3 babérlevél
2-3 borókabogyó
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A kiolvasztott szalonnán megfuttatom az apróra vágott hagymát, átpirítom rajta a zúzát és a gombát, és hozzáteszem a csíkokra vágott uborkát, és fölöntöm a savanyúság levével. Megy bele a babér, boróka, őrölt bors, szerecsendió, ha kell só. Lassú tűzön párolom, ha puha, behabarom a kevés liszttel elkevert tejszínnel (lehet tejföl is, persze), átrottyantom, és kész. Ha van, nagyon jót tesz neki egy nagy csokor vágott petrezselyem a végén.

Tanácsok:
Mi knédlivel ettük, de szerintem rizzsel vagy nokedlivel is finom...

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: anam


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú tojás » Savanyú sertésnyelv » Vegyes savanyúság télre » Édes - savanyú sertés
» Edes-savanyu pulykamell » Brassói rakott savanyúság » Savanyúkáposztás metélt » Savanyú veseleves
» Savanyúkáposzta saláta » Édes-savanyú hússaláta » Tarja savanyúkáposztával » Gyors édes-savanyú saláta
» Savanyú káposzta almával » Gomba savanyúság » Zöldséges csirkezúza » Savanyú aprólékleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.