Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú káposzta lencsével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg lencse
2 dkg szárított gomba, de lehet friss is 10 dkg
köménymag
2 db babérlevél
25 dkg savanyúkáposzta
4 dkg angolszalonna ( más húsos szalonna is megteszi)
1 kisebb hagyma
3 dkg finom liszt
őrölt pirospaprika
15 dkg füstölt kolbász
só, bors. Petrezselyemlevél a díszítéshez

Elkészítés:
A gombát és a lencsét legalább két órára áztassuk hidegvízbe, majd sóval, borssal, köménymaggal és babérlevéllel ízesítve főzzük félpuhára. A savanyú káposztát vágjuk apróra, keverjük a gombához és a lencséhez, majd főzzük tovább 10 percig. Egy serpenyőben pirítsunk meg a szalonnát, fokozatosan adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a lisztet, így készítsük el a rántást. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát, majd óvatosan keverjük a leveshez. További 10 perc főzés után tegyük bele a kolbászkarikákat, főzzük fel újra, díszítsük petrezselyemlevelével és akár tálalhatjuk is.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás lasagne » Savanyú répa leves » Gyors savanyú káposzta » Savanyúkáposzta saláta
» Csomboros-lencsés káposzta » Mexikói rakott káposzta » Káposzta főzelék » Isteni káposztasaláta
» Káposztás pogácsa » Kockás káposzta » Káposztasaláta » Savanyú káposzta párolva
» Hordós savanyúság » Kelkáposztakrémleves light » Káposztás malachús » Káposztás sűlt oldalas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.