Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú káposzta lencsével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg lencse
2 dkg szárított gomba, de lehet friss is 10 dkg
köménymag
2 db babérlevél
25 dkg savanyúkáposzta
4 dkg angolszalonna ( más húsos szalonna is megteszi)
1 kisebb hagyma
3 dkg finom liszt
őrölt pirospaprika
15 dkg füstölt kolbász
só, bors. Petrezselyemlevél a díszítéshez

Elkészítés:
A gombát és a lencsét legalább két órára áztassuk hidegvízbe, majd sóval, borssal, köménymaggal és babérlevéllel ízesítve főzzük félpuhára. A savanyú káposztát vágjuk apróra, keverjük a gombához és a lencséhez, majd főzzük tovább 10 percig. Egy serpenyőben pirítsunk meg a szalonnát, fokozatosan adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a lisztet, így készítsük el a rántást. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát, majd óvatosan keverjük a leveshez. További 10 perc főzés után tegyük bele a kolbászkarikákat, főzzük fel újra, díszítsük petrezselyemlevelével és akár tálalhatjuk is.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás csirke » Gomba savanyúság » Káposztaleves (fogyihoz) » Edes-savanyu pulykamell
» Nagyikám káposztás húsa » Hurka káposztával » Édes-savanyú káposzta » Édes-savanyú burgonya
» Savanyúkáposztás hús » Kolozsvári rakott káposzta » Olajos paprika(Savanyúság) » Savanyú káposzta almával
» Káposztás libafarhát » Káposztás csülök » Káposztagulyás » Kókuszos káposzta saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.