Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú szív recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 db sertésszív
fokhagyma
fűszerek:
majoránna, só, bors, babérlevél, csombor, kakukkfű, őrölt kömény,

zsír (vagy olaj)
1 nagy fej vöröshagyma
vegeta, pirospaprika
paprika
paradicsom

tejföl, kevés liszt

A zsemlegombóchoz:

2-3 db krumpli
2 db zsemle
2 db tojás
liszt

1-2 dl tej

Elkészítés:
A szívet megpucolom, majd fűszerekkel együtt felrakom főni, aztán amikor megfőtt, kiveszem és kicsit hagyom hűlni, aztán vékony csíkokra vágom.
Pörköltalapot készítek, belerakom a szívet, fűszerezem, felöntöm vízzel és készre főzöm, majd egy tejfölös habarással besűrítem.

A gombóc elkészítése:

A krumplit kockára vágva megfőzzük, a zsemlét is kockára vágjuk és kevés zsírban megpirítjuk
(olajjal is lehet, de zsírral finomabb). Amikor szépen megpirult, levesszük a tűzről, és ráöntünk kb 1-2 dl tejet, majd tojással, a kihűlt főtt krumplival és annyi liszttel összekeverjük, hogy galuska szerű tésztát kapjunk.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd amikor megfőtt, tálba szedjük.
A kész gombócokat és a szívet tálaljuk...


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúság télire » Savanyú káposzta párolva » Savanyú sertésnyelv » Savanyú raguleves
» Vödrös savanyúság » Savanyúleves káposztával » Savanyú krumplileves » Savanyú pulykaraguleves
» Savanyúkáposzta leves » Savanyú káposzta leves » Édes - savanyú sertés » Savanyú káposzta almával
» Édes-savanyú csirkemáj » Édes és savanyú » Édes-savanyú hússaláta » Vödrös savanyúságom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.