Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyúkáposztás metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt, 30 dkg savanyú káposzta, 4 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál cukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A tésztát megfõzöm, és melegen tartom. Közben, ha szükséges, a savanyú káposztát hideg vízben átmosom, és kicsavarom. (A levét szódavízzel hígítva elfogyasztjuk, mert C-vitamin-tartalma nagy, kár lenne kiönteni.) Az olajon világosra pirítom a cukrot, majd beleteszem az apróra vágott káposztát. Fedõ alatt, gyakorta megkeverve, 2-3 evõkanál vízzel megpárolom, és sóval, borssal ízesítem. Végül a pirított káposztába belekeverem a fõtt tésztát. Nagy lángon összepirítom, jó, ha a tészta kissé ressre, ropogósra pirul.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott diós metélt » Csokoládés metélt » Csupa zöld metélt » Szőlős metélt
» Vaníliás metélt » Piros sajtos metélt » Cukorborsós metélt » Majorannás metélt
» Sajtos csülökmetélt » Csirkés metéltsaláta » Édes sült metélt II. » Savanyukáposztás tarja
» Spenótos sajtos metélt » Bazsalikomos metélt » Mákos-répás metélt » Bécsi gőzmetélt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.