Tutireceptek.hu fejléc

Savoyai Csőben Sült Krumpli recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
50 dkg zsíros sajt
1 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
2,5 dl tej
1 dl tejföl
szerecsendió
őrölt bors


Elkészítés:
A meghámozott burgonyát felszeleteljük, és sós forró vízben 5 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és konyharuhán megszárítjuk. A sütőtál belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, jól kivajazzuk, és belerakjuk a burgonyát. A vékony szeletekre vágott sajtot a tejjel és a tejföllel együtt egy serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, és kislángon melegítjük, amíg a sajt megolvad, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 200 C-on) egy és negyed óráig sütjük. A sütés félidejében a sütő hőmérsékletét 180 C-ra mérsékeljük.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis sajtos krumpli » Tojásos-gombás krumpli » Spenotos krumpli » Csőben sült karfiol
» Csőbensült pulykamell » Majonézes krumpli » Bécsi krumplisaláta » Krumpli "pizza"
» Zöldséges rakott krumpli » Fűszeres krumplitál » Krumplis tojás » Savanyú krumpli leves
» Krumplis tarhonya » Krumplipogácsa » Tejfölös krumplipaprikás » Krumplifasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.