Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős hideg csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db kisebb csülök, 500 g burgonya, 50 g vöröshagyma, 20 g fűszerpaprika, 0,5 dl olaj, 10 g fokhagyma, 1 db babérlevél, 5 g egész bors, 20 g só

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott csülköt sós hideg vízben az egész borssal és a babérlevéllel feltesszük főni. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a péppé zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Vízzel felengedjük és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök főzőlevéhez keverjük, s a húst puhára főzzük. Amíg a csülök fő, a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk, a zsírosabb részeket eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, aztán visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a burgonyát, majd addig főzzük, amíg az is meg nem puhul. Amikor kész, kihűtjük, a zsírt a tetejéről eltávolítjuk, majd hűtőben tovább hűtjük.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kímélő kocsonya csülökkel » Elzászi füstölt csülök » Tejfölös malaccsülök » Bugonyaleves csülökkel
» Fokhagymás, tepsis csülök » Hideg túrótorta » Cipóban sült csülök II. » Hideg csokis kocka
» Tepsis csülök székelyesen » Sajtleves hideg napokra... » Hideg krémleves » Serpenyős egytál
» Csülök sörös bundában » Hideg cukkinileves » Banánleves hidegen » Hideg lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.