Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős káposzta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
750 g káposzta
3 szál póréhagyma
500 g burgonyapüré
3 db sárgarépa
150 g füstölt szalonna,
350 g kolbász,
3 evőkanál disznózsír,
bors,
szerecsendió,
1 pohár tejföl,
2 db tojás,
3 evőkanál ételízesítő,
50 g vaj.

Elkészítés:
A káposztát megmossuk, a külső leveleket eltávolítjuk, az egészségeseket kis darabokra tépkedjük, kb. 10 percig 2 gerezd fokhagymával főzzük.
Majd leöntjük a vizet, hideg vízzel lehűtjük, alaposan lecsöpögtetjük.
Az apróra szelt sárgarépát hozzákeverjük a krumpli püréhez.
A disznózsírt és a szalonna zsírját kiengedjük, a kolbászt és a pórét kissé megpároljuk rajta.
A káposzta felét egy kivajazott serpenyőbe halmozzuk, a krumpli pürét, a szalonna, kolbász és póré keverékét rárétegeljük, végül a maradék káposztával lefedjük.
A rétegeket mindig fűszerezzük.
A tejfölt, a tojásokat és ételízesítőt összekeverjük, a káposztára öntjük, tetejére vajat olvasztunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztatekercs másként » Brassói rakott káposzta » Káposztás céklasaláta » Káposztás kiflik
» Babos káposzta » Cseh káposzta » Toroskáposzta egyszerűen » Káposztás paprikás
» Káposztás virsli tésztában » Savanyúkáposztás hús » Káposztás lángos » Vöröskáposzta saláta
» Káposztasaláta » Toros káposzta » Legényfogó káposztaleves » Káposztás malachús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.