Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős káposzta I. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db fejeskáposzta
2 evőkanál cukor
5-6 evőkanál almaecet
petrezselyemzöld

bors
olaj

Elkészítés:
A káposztából kb. ujjnyi cikkeket vágok.
Serpenyőben kevés olajat forrósítok és a szeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütöm, közben sóval, borssal meghintem.
Ezután megszórom a cukorral, s amikor elolvadt és kissé megpirult - ráöntöm az almaecetet és 1,5 dl vizet.
Fedő alatt 10-15 percig párolom, majd fedő nélkül hagyom besűrűsödni alatta a mártást.
Apróra vágott petrezselyemmel megszórom.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás-sárgarépa saláta » Kelkáposzta krokett » Káposztás pogácsa 1. » Káposztaleves csülökkel
» Rántott kelkáposztám » Pacalos káposzta » Káposztás tekercs » Töltött káposzta -nálunk
» Erdélyi töltött káposzta » Hajdúkáposzta » Káposztás virsli tésztában » Káposztával sült karaj
» Serpenyős melegszendvics » Kelkáposztás csirke » Rakott káposzta juhsajttal » Elzászi káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.