Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sertéscomb burgnyalepénnyel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1-1, 5 kg sertéscomb egészben
5 dkg füstölt szalonna
3 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 kisebb zellergumó
1 közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
6-8 dl húsleves
2 dl száraz fehérbor
10 dkg sűrített paradicsom
2 dl tejszín
1-2 babérlevél
1 kávéskanál szárított kaukkfű
1 ágacska rozmaring

frissen őrölt bors
kristálycukor
a burgonyalepényhez:
30 dkg főtt, tört burgonya
50 dkg liszt és amennyit még felvesz a tészta
2 dl tej
2, 5 dkg friss élesztő
1 tojás
1 evőkanál zsír
1 kávéskanál cukor
1 csapott evőkanál

a díszítéshez:
zöld fűszerek

Elkészítés:
A húst egészben hagyva sózzuk, borsozzuk, és egy mélyebb, fedeles edénybe tesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és a hús mellé szórjuk. Hozzáadjuk a szalonna-darabot, a fűszereket, felöntjük a borral, a hús-levessel, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, közepes lángon forrásig főzzük, majd kis lángon hosszasan pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. (A párolás során szükség esetén adjunk még hozzá levest vagy vizet.) A puhára párolt húst, a szalonnát, a babérlevelet és a rozmaringágat kivesszük az edényből. (A húst melegen tartjuk.) A zöldségekhez adjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint cukrot szórunk bele, összefőzzük, majd turmixoljuk. A mártáshoz adjuk a tejszínt, és beforraljuk.

A burgonyalepényhez a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A burgonyához adjuk a lisztet, a tojást, a zsírt, a sót és a felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen kb. 38 x 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
A tészta méretének megfelelő nagyságú tepsit kizsírozunk, megszórjuk liszttel és belefektetjük a tésztát. 180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük a lepényt. 15 perc pihentetés után háromszögekre vágjuk.

A húst felszeleteljük, a mártással és a burgonya-lepénnyel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertéscomb -Athéni módra » Mogyorós sertéscomb » Mustáros sertéscomb » Athéni sertéscomb
» Borzas csirkemellfilé » Mandy- rizs » Szecsuáni csirke » Marhatokány burgundi módra
» Pusztapörkölt » Meggyes csirke » Aszpikos nyelv » Baconba göngyölt csirkemáj
» Belgrádi tojás » Csirkemáj almával » Citromos rántott szelet » Egyszerű fasirt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.