| Sertéshús tekercsek grillezett paprikával receptHúsételek Hozzávalók: 185 ml marhahúsleves, 2 teáskanál szójaszósz, 2 evőkanál vörösbor, 2 teáskanál magos mustár, 2 teáskanál kukoricaliszt 1 piros húsú paprika, 4 × 150 g sovány sertéscombszelet, 90 g ricotta, 2 újhagyma finomra vágva, 1 gerezd fokhagyma összezúzva, 75 g rukolasaláta, 5 kis szelet sovány prosciutto (kb. 35 g), főzéshez használatos olajspray. Elkészítés: A szósz elkészítéséhez tegyük a marhahúslevest, szójaszószt, vörösbort és mustárt egy edénybe. Keverjük el a kukoricalisztet 1 evőkanál liszttel, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Kevergessük, amíg fel nem forr. Negyedeljük a paprikát, távolítsuk el a magokat és ereket. Grillezzük a paprikát, amíg a bőre felhólyagosodik és fekete lesz. Tegyünk rá nedves konyharuhát, majd amikor kissé kihűlt, hámozzuk meg, a húsát vágjuk vékony csíkokra. Verjük ki mindegyik hússzeletet vékony lapokra. Keverjük össze a ricottát, hagymát, fokhagymát egy tálban, majd egyforma adagokat tegyünk mindegyik hússzeletre. A tetejére tegyük a rukolasalátát és a prosciuttót. Tegyük a paprika negyedét a hússzelet egyik végére, és tekerjük fel a szeleteket. Kössük össze zsineggel vagy szúrjuk át fogpiszkálóval. Permetezzünk olajat egy teflonserpenyőbe, és közepes lángon süssük a sertéshústekercseket 5 percig, vagy amíg jól megbarnulnak. Adjuk hozzá a szószt, és lassú tűzön főzzük 10-15 percig, vagy amíg a hústekercsek átfőnek. Távolítsuk el a zsineget (fogpiszkálókat). Szeleteljük fel, és a szósszal együtt kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |