Tutireceptek.hu fejléc

Sertéstarja tepsiben sütve burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéstarja, 1,50 kg burgonya, 2 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, 15 dkg vékonyra szeletelt füstölt húsos szalonna, kevés disznózsír vagy olaj. Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors. A tepsi kikenéséhez 5-6 dkg disznózsír. A fokhagymás olajhoz: 4-6 gerezd fokhagyma, fél dl napraforgó olaj, só.

Elkészítés:
A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, majd fokhagymapréssel a levét kinyerjük, amihez 4-5 evőkanál olajat, kevés sót adunk, és összekeverjük. A húst szeletekre vágjuk, majd kissé megpotyoljuk (klopfoljuk), és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés forró zsíron vagy olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy magas peremű tepsit vékonyan kikenünk disznózsírral, és a burgonya felét elrendezve beletesszük, majd meghintjük sóval. Erre rátesszük a hússzeleteket, amiket előbb a fokhagymás olajjal megkentünk. Most újabb burgonyasor következik, amit szintén megsózunk.A tetejükre rakjuk a kakastaréjra szeletelt szalonna szeleteket és alufóliával letakarva egy órán át sütjük. Ezután fólia nélkül is kb 40 percig Ekkor a tetejéról a szalonnát levesszük, megkenjük tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőbe visszatéve rápirítjuk a sajtot. A szalonna szeletekkel díszítve forrón, idény salátával tálaljuk.

Tanácsok:
Adag 6-8 személy részére

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás máj sütőben sütve » Csülökfalatok sütve » Túrós tészta sütve » Pulykacomb sütve
» Karaj sütve » Szűzpecsenye egyben sütve » Brassói sertéstarja » Sárgarépa csőben sütve
» Almás palacsinta tepsiben » Töltött burgonya tepsiben » Tepsiben sült lángos » Sült sertéstarja
» Mustáros sertéstarja » Hal szalonnagyűrűben sütve » Makaróni csőben sütve » Torjai májszelet sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.