Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sóban sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 kg só (nem tévedés!),
1 alma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem. A hasába beleteszem a kicsumázott, négyrét vágott almát. Beleszórom a majoránnát, és megsózom, megborsozom. Egy tűzálló tál aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az üveget, és ráfektetem a csirkét. A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra. Semmi ne látszódjék ki a csirke bőréből! A vizes só rátapad, és kéreggé fog sülni rajta. Ebben a kéregben minden íz és illatanyag bent marad, ezért olyan nagyon finom a csirke. (Nem kell attól félni, hogy ehetetlenül sós lesz az étel!) Az előmelegített, forró sütőben 50 percig sütöm a szárnyast, majd az asztalra teszem a tálat. Mindenki szeme láttára fogom lebontani a csirkéről a só réteget. Sok salátát és burgonyát, vagy befőttet és párolt rizst adok mellé. Majonézes salátával hidegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirkemell » Csirkemell pehelybundában » Francia csirke citromosan » Kukoricás csirke
» Tepsis csirke Update1 » Csirkeleves indiai módon » Tepsis tejszínes csirke » Dizsoni csirke
» Sajtos-kanalas csirke » Mezes-joghurtos csirke » Thaiföldi csirkeleves » Mustáros csirkemell
» Tojásos-kapros csirkemell » Csirkemell Hawaii módra » Karamellás-csirkemell » Rántott csirke sütőben


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.