Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sólet Ági módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg apró fehér gyöngybab
40 dkg füstölt hús
4 tojás
2 db vöröshagyma
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
4 evő kanálnyi liszt,vagy 10 dkg árpagyöngy
10 dkg zsir
bors
piros paprika

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk.Ha a fűstölt hús nagyon sós,felforraljuk,és a levét félre tesszük.A hagymát kockára vágjuk.A leszűrt babot cserép edénybe rakjuk,amit előzőleg beáztattunk.
Megszórjuk a liszttel,pirospaprikával,borssal,a zúzott fokhagymával,és összekeverjük.Belerakjuk a fűstőlt húst,a megmosott tojásokat,rárakjuk a zsírt,és felöntjük vizzel,hogy kb 2 ujjnyira ellepje.Lefedve berakjuk az előmelegitett sűtőbe.Időnként megnézzük,hogy kell-e a levét pótolni.Ha nem elég sós,a füstőlt hús levéből öntünk hozzá.Sürü szaftjának kell lennie.

Tanácsok:
Én elvarázsoltam valahova a cserépedényem,és kacsa sütőben csináltam,abban is nagyon finom!És saját füstölt hússal,ami nem annyira sós,és nem kellett előfőznöm!A húst érdemes felszeletelni,előbb megfő!
Az árpagyöngyöt a liszt helyett rakjuk bele.


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos sütemény Maris módra » Boci szelet- Erzsike módra » Sajttorta Juditka módra » Sajtos pogácsa Erzsi módra
» Csörögefánk Emyke módra » Zsermák Emyke modra » Tojáspörkölt Vronie-módra » Csirke zezsua módra
» Tök japán módra (Nimono) » Paprikás szegedi módra » Sertéskaraj pármai módra » Tiramisu WW módra
» Pacal brazil módra » Omlett Justy módra » Hátszín flamand módra » Banankenyer Maris modra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.