Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Somlói galuska 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 kanál liszt
6 kanál cukor
1 sütőpor
1 evőkanál dióval a szokásos módon piskótát sütünk.
Töltelék:
1 cs. vaníliapudingból
6 dl tejjel
1 van. cukorral
4 evőkanál cukorral krémet készítünk
Rumos öntet:
3 ek. cukor
8 ek. víz
3 ek. rum
1 citrom reszelt héja keveréket felforraljuk, lehűtjük.
Csokoládés öntet:
4 kanál cukor
2 púposteáskanál kakaó
1 dl víz
½ dl rum keverékét felforraljuk, lehűtjük.
Mazsola

Elkészítés:
Ha kihűlt a piskóta, 3 részre vágjuk. Az első lapot meglocsoljuk a rumos öntet felével, megkenjük a krém felével, megszórjuk 2 ek. darált dióval. Kevés mazsolát szórunk rá. Betakarjuk a második lappal. Erre kenjük a krém másik felét és megszórjuk dióval. A harmadik lapot meglocsoljuk a maradék rumos öntettel és ezzel a felével rátesszük a megkrémezett piskótára. Tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Néhány órára hűtőbe tesszük. Teáskanállal tálba szaggatjuk, soronként csokival locsoljuk. Tejszínhabbal tálaljuk.

Tanácsok:
A vanília puding nem lesz olyan sűrű.
Bonyolultnak tűnik, de nem az. És az íze mindenért kárpótol.


A receptet beküldte: Sylva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkával rakott galuska » Aranygaluska Anikó módra » Milánói rakott galuska » Kefíres galuska
» Aranygaluska (Eszti féle) » Túrós galuska » Daragaluska/grízgaluska/ » Galuska burgonyával.
» Hamis somlói ünnepek után » Aranygaluska » Töpörtyűs galuska » Zöldségleves zabgaluskával
» Galuska-levesbetét » Finom Aranygaluska » Tepsis húsos galuska » Darálthúsos galuska


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.