Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás burgonya-stangli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya,
15 dkg finomliszt,
25 dkg vaj (vagy margarin),
20 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja,
1 db egész tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál sütőpor,
a tetejére 1 db egész tojás,
5 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítés:
A sonkát ledarálom. A sütőporral elkevert lisztet összegyúrom az áttört burgonyával, hozzáadom a darált sonkát, a tojást, a sót és a borsot. Ha az egész sima tésztává vált, akkor egy cipóba formázva fél órán keresztül pihentetem, de akár egy éjszaka is állhat a hűtőszekrényben. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom, a tetejét a felvert tojással megkenem és a reszelt sajttal meghintem. Lisztbe mártott derelyemetszővel vékony rudacskákra vágom és sütőlemezre téve, az előmelegített, forró sütőbe teszem. Közepesnél kisebb lángon sütöm 10-15 percig.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-sonkás pogácsa » Sonkás-gombócos leves » Sonkás-tarjás batyu » Sonkás lepény
» Sonkás-gombás omlett » Sonkás-hagymás szelet » Zöldfűszeres sonkás tészta » Sonkás-gombás tészta
» Sonkás-sajtos guba » Sonkás tekercs(Kata-féle) » Sonkás pórés csirkemell » Gyors sonkás makaróni
» Sonkás kelt kalács » Szőlős-sonkás tésztasaláta » Sonkás csirkemellfilé » Sonkás alagút 4


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.