Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás burgonya-stangli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya,
15 dkg finomliszt,
25 dkg vaj (vagy margarin),
20 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja,
1 db egész tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál sütőpor,
a tetejére 1 db egész tojás,
5 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítés:
A sonkát ledarálom. A sütőporral elkevert lisztet összegyúrom az áttört burgonyával, hozzáadom a darált sonkát, a tojást, a sót és a borsot. Ha az egész sima tésztává vált, akkor egy cipóba formázva fél órán keresztül pihentetem, de akár egy éjszaka is állhat a hűtőszekrényben. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom, a tetejét a felvert tojással megkenem és a reszelt sajttal meghintem. Lisztbe mártott derelyemetszővel vékony rudacskákra vágom és sütőlemezre téve, az előmelegített, forró sütőbe teszem. Közepesnél kisebb lángon sütöm 10-15 percig.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás batyuk » Sonkás papucs » Sajtos - sonkás salátatál » Sonkás vagdalthús
» Sonkás-krémsajtos kiflik » Sajtos-sonkás hústekercs » Sonkás gombóc » Krémsajtos-sonkás burgonya
» Hamis sonkaszelet » Finom sonkástál » Sonkás vagy gombás batyu » Sonkáskocka
» Sonkás rakott burgonya » Sonkás-Sajtos Gofri » Sajtos-sonkás burgonya » Csőben sült sonkás karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.