Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás fonott kalács recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
Csipetnyi Dr. Oetker Vanillincukor
10 dkg lágyvaj vagy margarin
2 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 kávéskanál só
5 dl tej
8 db tojássárgája (közepes méretű)
10 dkg liszt a szóráshoz
30 dkg főtt sonka

Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, az instant élesztőt, a margarint, a sót és 6 tojássárgáját. A sonkát apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a tésztába, összegyúrjuk, majd liszttel megszórjuk, és a kalácstésztát három darabra vágjuk. A tésztadarabokból egyenlő vastagságú tésztarudakat készítünk. A tésztarudakat összefonjuk, és ezeket lapos tepsibe helyezzük. Végeit összenyomjuk, és a tészta alá hajtjuk. Vigyázzunk, hogy a fonatok lazán kapcsolódjanak egymáshoz! A kenéshez szánt 2 tojássárgáját kevés vízzel összekeverjük, majd bekenjük a kalács tetejét.
Kb. 35-40 percig langyos helyen érleljük, majd újból bekenjük. Ezután a kalácsot megsütjük.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás diós penne » Sonkás-krémsajtos kiflik » Sonkás kalács » Sonkás rizssaláta
» Molnárkalács » Hamis sonkaszelet » Sonkás tekercs » Szaharinos kalács
» Leveles-sonkás finomság » Mézeskalács, cukormázzal » Mézeskalács 2 » Kalács csokiöntettel
» Banános kalács ünnepre » Fonott kalács (Update 1) » Csőben sült sonkás karfiol » Gépi foszlóskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.