Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-karfiolos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt sonka
- 30 dkg karfiol
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 nagy fej hagyma
- 5 dl tej
- 40 dkg kagylótészta
- 6 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- só, őrölt bors
- 1 ek. zsemlemorzsa
- 2 ek. reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A főzővizében a tésztát kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A finomra vágott hagymát a vaj felén üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet, szép pirosra pirítjuk.
Felöntjük a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot. Az egészet a kifőtt tésztához keverjük a maradék vajjal, a karfiollal és a kockára vágott sonkával együtt.
A tésztát tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert parmezánnal. Forró sütőben 40 percig sütjük.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-zöldséges tészta » Sült túrós tészta » Omlós krémes Tésztásfültől » Tésztasaláták királynője
» Az én darálós géptésztám » Kedvenc Palacsinta tésztám » Káposztás virsli tésztában » Alföldi tészta
» Almás-mákos rakott tészta » Tésztasaláta ínyenceknek » Hamis hájas tészta » Általános kelt tészta
» Inyenc rakott tészta » Tuti pizzatészta » Gyors rolád omlóstésztából » Tavaszi tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.