Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-paradicsomos csirkemellnyárs sáfrányos rizottóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka
30 dkg koktélparadicsom
1 kis csokor friss bazsalikom
frissen őrölt bors
1/2 dl olívaolaj
A sáfrányos rizottóhoz:
3 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej fehér édeshagyma
30 dkg kerek szemű rizottó rizs (arborio rizs)
1 l zöldségleves
1 csipet eredeti sáfrány vagy sáfrányos szeklice

frissen őrölt bors
4 kiskanál reszelt parmezán

Elkészítés:
A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, és éles késsel 1x2 centis darabokra vágjuk. A sonkaszeleteket egyforma darabokra vágjuk. A megmosott, leszárított koktélparadicsomokat hosszában félbevágjuk. A körethez az édeshagymát meghámozzuk.

A csirkemelleket a sonkadarabokba csavarjuk, majd a fél koktélparadicsommal és 1-1 megmosott bazsalikomlevéllel váltakozva bambusznyársakra húzzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Míg elkészítjük a köretet, lefóliázva hűtőbe tesszük, ez kb. 30 perc.

A forró olajon az apróra vágott édeshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kerekszemű rizst, összekeverjük, felöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű forró zöldséglevessel, a sáfrányos szeklicével, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön - néha megkeverve - főzzük. Ha felvette a levet, megint felöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű zöldséglevessel, és addig folytatjuk a műveletet (ez kb. 20 perc), míg a rizs fogkeményre puhul, és a rizottó állaga sűrűn folyó lesz.

Végül a sonkás csirkenyársakat a forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük, és a forró sáfrányos rizottóval tálaljuk. Megszórjuk reszelt parmezánnal.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halfilé sáfrányos vajjal » Sáfrányos rizs » Sáfrányos rizottó » Sáfrányos hagymaleves
» Sáfrányos csirke » Borjú tokány » Almás hurka » Különleges töltött borda
» Gyömbéres káposztás csirke » Pipicom ala ropogós » Savanyú csirkezúza » Baconos-sajtos csirke
» Párolt csirkemell » Kesudiós-sörös kacsa » Falunapi pörkölt » Nyúl köménymagosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.