Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás rakott karfiol, sajtos öntettel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
20 dkg füstölt sonka
15 dkg bacon
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál tejföl
0, 5 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
10 dkg parmezán
só, bors

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverjük a tejfölbe és ráhalmozzuk a karfiolra. A megmaradt karfiolt kerül a tetejére. Közben a tejszínt, a tojássárgáját és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a tetejére. Ezt követően sütőbe tesszük és 180 fokon 20 percen át sütjük. Ínycsiklandó és gyors étel!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos rakott tészta » Szezámos sajtos tallér » Almás-sajtos körtesaláta » Mexikói rakott káposzta
» Virslis rakott tál » Sonkás-mozarellás cukkini » Török rakott csirke » Albán sajtos lepény
» Karfiolpuffancs I. » Sajtos roló 2 » Sajtos krumpligombóc » Rakott túrós csusza
» Gombás rakott burgonya » Becsei sajtos kifli » Baconos-sajtos muffin » Feta sajtos spenot


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.