Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkával rakott galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
• 50 dkg liszt
• 2 tojás
• 20 dkg füstölt sonka
• 4 dl tejföl
• 1 evőkanál olaj
• 2 szál újhagyma
• 5 dkg vaj
• 10 dkg reszelt sajt (elhagyható)
• só

Elkészítés:
A galuska szaggatásához vizet forralunk. Közben a lisztet a tojásokkal elkeverjük, sózzuk, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, leszűrjük, kevés olajat öntünk rá, és félretesszük. A füstölt sonkát apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. A tejfölt jól összekeverjük az apróra vágott újhagymával. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és lerakunk egy adag galuskát. Megszórjuk sonkával, majd bőven meglocsoljuk tejföllel. Erre jön a következő adag galuska, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ha szeretnénk, a tetejére még szórhatunk reszelt sajtot, és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-túrós rakott rétes » Kolozsvári rakott kacsa » Húsos rakott karfiol » Somlói galuska másképp
» Somlói galuska :) » Grizgaluska leves » Fahéja-mézes galuska » Római rakottas
» Vendégváró rakott tojás » Gombával rakott krumpli » Rakott krumpli Mesi módra » Light rakott brokkoli
» Aranygaluska borhabbal » Rakott "szejtán" » Rakott tojás » Rakott karfiol tojással


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.